Ihanaa! Jatkuu taas opiskelu!!! Viimeinen vuosi Lapsi- ja perhetyön tutkinnon suorittamista ja sitten olenkin LASTENOHJAAJA!! YAY! Haikeata ajatella tätä viimeisenä vuotena. Toisaalta on kivaa viimein päättää tämä opiskelu ja mennä töihin. En ole koskaan aiemmin ajatellut käsieni olevan tiettyjen töiden esteenä, kunnes ammattistartti-vuosi valaisi epämielyttävästi asioita esiin. Vuosina 2010-2011 olin "päässyt" ammattistartti luokalle opinto-ohjaajan ansiosta (oikeasti minulla ei ole mitään hajua miten sinne päädyin...). Olin hakenut yläasteen jälkeen lastenohjaajaksi 1. Turkuun ja 2. Järvenpäähän, sekä 3. Jyväskylään. Mihinkään kahdesta ensimmäisestä en päässyt. Jyväskylään olisin päässyt, mutta päätimme äidin kanssa lopulta, etten menisi sinne pitkän matkan takia. Löytäessäni itseni viimein starttiluokalta, huomasin etsiväni uutta alaa. "Hyllytin" lastenohjaaja-tutkinnon syrjään joksikin ajaksi. Kiinnostuin parturi-kampaamo-alasta. Olisi hauskaa laittaa hiuksia. Ja oli myös sitten merkonomi, hiukan vieras ala, mutta voisi olla tukimisen arvoinen. No, pääsin sitten tutustumaan parturi-kampaamon koulutukseen ja nyt kun mietin mitä opettaja ajatteli oli kai tämä: "Aikooko hän oikeasti olla kiinnostunut tuosta alasta? SIINÄ TARVITAAN SORMIA!"...Niinpä...huomasin itse sitten siellä tutuessani alaan, että siinä oikeasti tarvitaan sormia. Hiukan harmistuneena tutkin sitten muita vaihtoehtoja. Suoritin vuoden aikana Hygienia-passin ja Turvallisuus-kortin...aloin myös käymään ajotunteja ajokorttia varten. Hiukan turhautuneena muihin aloihin, jotka vaikuttivat kiinnostavilta, olivatkin sitten tylsiä tai käsieni takia "huonoja" valintoja. Keväästä sitten päätin kokeilla vielä lastenohjaaja alaa ja suoritin harjoitteluosion seurakunnan päiväkerhossa. Se harjoittelu päätti kaiken! Lasten hoitaminen olisi oikea ala minulle. Lapset olivat niin ihania ja vielä niin elämänsä alussa. Tunsin kuinka voisin vaikuttaa heidän elämäänsä omalla tavallani. Pääsin jopa tutustumaan opiskelupaikkaan Järvenpäässä. Hain sitten 2011 keväänä 1. hakutoiveena Järvenpäähän...Jotta kesällä tulisi myöntävä vastaus opiskelupaikasta! Olen edelleen NIIN onnellinen Järvenpäästä, opiskelusta ja kokonaista uudesta luvusta elämässäni.

mainitsin äsken ajokortin suorittamisesta. Oli se mielestäni aika miettiminen ja huoli ajokortti-asiasta. Piti miettiä suoritanko ajokurssin omalla vai autokoulun autolla. Päädyimme omaan autoon...siis minun omaan autoon! Se oli jotain niin siistiä, kunnes auton etsimiseen meni viikkoja. Auton piti olla 2000-luvulla tehty JA mikä tärkeintä: automaattinen. Pientä autoa ei löytynyt mistään, sellaista opiskelijalle sopivaa. Turhautumisen jälkeen löytyi Turun läheltä automaattinen auto. Sitä lähdettiin sitten vanhempien kanssa katsomaan....ja ostettiin mukaan, oma rakas Renault Megane Scenic <3 . Auton maksamiseen mukaan tuli KUNTA. Äiti oli ottanut paljon selville Kelalta ja vammaispalvelulta, että tuleeko joku tuki/muu vastaava, kun saan auton ja ajokortin. Vammaispalvelu oli sitten kertonut, että kyllä kunta tulee tässä asiassa vastaan: Kunta maksaisi auton apuvälineet ja puolet auton hinnasta. Minusta tämä oli outo seikka, mutta annoin mennä, tämähän rasittaisi meitä vain puolet vähemmän kuin luulin. 

Apuvälineet autossa...ennen kuin ne olivat edes autossa, ajatus tuntui hiukan ikävältä. Apuvälineet tuntuivat tekevän minusta avuttoman ja...vammaisen. Kuitenkin menimme uudella omalla autollani tutustumaan mieheen, joka asentaa (vammaisille) apuvälineitä autoihin Turussa. Hän näytti ensin keppiä, mikä asennettaisiin vaihdelaatikon kepin jatkoksi. Muistutan tässä kohtaa, että oike käsi siis oli se lyhyt yksisorminen. Tästä syystä tarvitsin jatketun kepin varren, että vaihteen vaihto sujuisi sujuvasti. Autoon asennettiin myös rattiin niin kutsuttu "urakkanuppi", mitä rekkakuskeilla on rekkojen rateissa. Nuppi helpottaa esimerkiksi liikenneympyrässä ajamista. Nupin vieressä on säädin, mistä peukaloa painamalla saan vilkut, valot, pissapojan, pyyhkimet ja torven toimimaan. Käsille kuin mitä minulla on, helpottaa kovasti tälläiset apuvälineet. Ympyrässäkin käännän vain rattia nupin kanssa ja painan saman käden peukalolla vilkut, niin kyllä toimii!